Tuotetiedot

Spartofer 100 mg on kapseleina annosteltava rautalääke, joka sisältää apteekin suosituinta* rautayhdistettä ja hoitaa tehokkaasti raudan puutetta. Rauta on valmisteessa mahahaponkestävissä rakeissa, joista se pääsee vapautumaan pohjukaissuolessa. Pohjukaissuolesta rauta pääsee imeytymään tehokkaasti ja näin ollen Spartofer hoitaa tehokkaasti raudan puutetta. Spartofer-kapselit on tarkoitettu raudan puutteen ja sen aiheuttaman anemian hoitamiseen. Niitä käytetään erityisesti raskauden ja imetyksen aikana, lapsuudessa ja vähärautaisen ruokavalion yhteydessä sekä akuutin tai kroonisen verenhukan aiheuttaman anemian hoidossa.

Raskaus ja imetys

Spartofer-kapselit sopivat käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana.

Annostus ja käyttötapa

Aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille (paino vähintään 20 kg) 1 kapseli kerran päivässä. Vaikeassa raudanpuutostilassa aikuiset ja yli 15-vuotiaat (paino vähintään 60 kg) voivat ottaa 1 kapselin 2-3 kertaa päivässä. Hoitoa voidaan jatkaa niin kauan kuin on tarpeen elimistön rautavarastojen täydentämiseksi.

Kapselit niellään pureskelematta veden kera. Kapselin voi tarvittaessa avata varovasti ja rakeet ottaa esim. lusikalla pureskelematta riittävän runsaan vesimäärän kera.

Pakkauskoot: 50 ja 100 kapselia.

Saatavilla apteekista.

Lisätietoja valmisteyhteenvedosta ja pakkausselosteesta

*Myyntidata Tarmo Bright OTC Fe++-valmisteet MAT€ 2/2020